Unisoul Vocal Choir

 Unisoul Vocal Choir

Pop- och rockkören Unisoul Vocal Choir sjunger på Boulevardteatern Pop- och rockkören Unisoul Vocal Choir sjunger på Boulevardteatern Sångpedagogen och körledaren Cecilia Nedgård samt pop- och rockkören Unisoul Vocal Choir Pop- och rockkören Unisoul Vocal Choir sjunger på Boulevardteatern

Anmälan

Körledare/Sångpedagog: Cecilia Nedgård
Vice körledare/körledare solokören: Hanna Stafrén
Målgrupp: Ungdomar & Vuxna (från 15 år och uppåt) som vill utvecklas sångtekniskt, musikaliskt och sceniskt.
Nivå: Nybörjare - Avancerad
Var: Pumpan, Färgargårdstorget 1, Stockholm
När: Måndagar 18.00-19.25 f.o.m vecka 5 t.o.m. vecka 18.
Konsertrep. vecka 15-18 mellan 18.00 och 21.00 (inkl. paus).
OBS! påsklov vecka 14.
Pris t.o.m. 28/1: 2190 kr (ord. pris 2290 kr) för 17 ggr à 85 minuter samt kursmaterial, solokör, genrep och konsert samt att man kan träna extra i Unisoul Choir City/Södermalm utan kostnad i mån av plats.
Unisoul Vocal Choir är ingen vanlig kör utan en sångkurs i körformat. Fokus ligger på utvecklingen av DIN röst och vi jobbar nästan som på en sånglektion fast i grupp. Kören förenar med andra ord det bästa från två världar: röstutvecklingen som sånglektioner ger med gemenskapen, stämsången och glädjen att musicera med andra som körsång ger. Kören är tillräckligt stor för att du ska våga sjunga ut men har ändå en personlig prägel.

Kören är öppen för alla och du behöver inte göra något prov för att vara med. Eftersom vi lär in de 2-4-stämmiga låtarna på gehör behöver du inte heller kunna läsa noter. Som ett extra stöd för inlärningen får körmedlemmarna tillgång till stäminspelningar och ett skriftligt kursmaterial.

Du kommer hit för att ha kul och utvecklas sångtekniskt, musikaliskt och sceniskt på dina villkor. För de som vill ha en större utmaning och sjunga fler låtar finns möjlighet att delta i en solokörgrupp utan extra kostnad. Varje termin jobbar vi med nya sångtekniska moment så oavsett om du är nybörjare eller erfaren sångare/sångerska kommer du kunna utvecklas i kören under flera år.
Unisoul Vocal Choir består av tjejer/kvinnor och killar/män i alla åldrar. Vi har en nedre åldersgräns på 15 år.
Vi börjar med att lösa upp eventuella hals- och käkspänningar med självmassage. Därefter värmer vi upp kroppen och rösten. Vi gör andnings- och sångövningar för att förbättra vår sångteknik. Efter det lär vi in låtar, i två till fyra stämmor, på gehör. På låtarna övar vi sedan sångteknik och tolkar dem musikaliskt.

I början på terminen ligger fokus på att lära in stämmorna och öva sångteknik. Allt eftersom materialet börja sitta tolkar vi låtarna och lära oss texten utantill med ”feeling”. På konsertrepetitionerna arbetar vi främst med det musikaliska och sceniska uttrycket.
Unisoul Vocal Choir sjunger låtar inom alla genrer inom populärmusiken så som pop, rock, soul, country, reagge osv. Körledaren väljer ut lämplig repertoar och eftersträvar så stor variation som möjligt i stilar, tempon etc. för att vi ska få ultimat musikalisk och sångteknisk träning. Vi sjunger främst hits men ibland kan även någon mer okänd låt dyka upp. Repertoaren blandas med både nya låtar och låtar vi sjungit förut. Besök vår youtubekanal om du vill lyssna på vad vi sjungit tidigare.

I höst sjunger vi bl. a.:
Girls Just Wanna Have Fun (Miley Cyrus/Cyndi Lauper)
Fight For You/Africa (Jason Derulo/Toto)
Counting Stars (One Republic)
The Big Bang (Rock Mafia feat. Miley Cyrus)
Himlen i min famn (Carola)
Walking in Memphis (Michael Ball/Marc Cohn)
My Name is Human (Highly Suspect)
Välkommen hem (Sonja Aldén)
Last Christmas (Wham)
All I Want For Christmas Is You (Mariah Carey)
Jingle Bells (Glee-arr)
Nu tändas tusen juleljus
Sankta Lucia
Lusse Lelle
Gläns över sjö och strand

Vårterminen 2017 sjöng vi:
Mom (Meghan Trainor)
Pompeii (Bastille)
Heaven's On Fire (Kiss)
Mercy (Duffy)
Here Comes The Sun (The Beatles)
You Give Love a Bad Name (Jon Bon Jovi)
My Silver Lining (First Aid Kit)
Do You Love Me (The Contours)
I Can't Stand The Rain (Ann Peebles/The Commitments)
Love on The Brain (Rihanna)
When I'm gone (3 Doors Down)
Valborg (Håkan Hellström)
(Where Do I Begin) Love Story (Shirley Bassey)
As I Lay Me Down (Wiktoria)
Idas sommarvisa
Terminen avslutas med en konsert där Unisoul Vocal Choir är med och uppträder. Detta är höjdpunkten på terminen då man ser vad allt arbete man lagt ner slutligen resulterar i. Om du är nyfiken att höra hur det låtit tidigare konserter kan du lyssna på vår youtubekanal. Vill du bli informerad så fort en ny video läggs upp så prenumerera på kanalen (helt gratis). Om du gillar det du hör så tryck gärna på gilla-knappen ; ).
Du som inte provat på Unisoul Vocal Choir tidigare har möjlighet att göra det gratis en gång, i mån av plats, under första månaden på terminen. För att vara garanterad en plats kan du föranmäla dig senast dagen innan lektionstillfället. Om du inte föranmält dig kan du komma till lektionen och chansa på att det finns plats kvar. Varmt välkommen!
Unisoul Vocal Choir repar på Färgargårdstorget 1. Närmaste tunnelbanestation är Skanstull och flera bussar stannar i närheten.
Gå med i vårt musiknätverk på Facebook om du vill träffa andra musikintresserade och få de senaste sångnyheterna! Här kan du som elev hos Unisoul Music söka efter bandmedlemmar, posta spelningar mm.