Cecilia Nedgård

Cecilia Nedgård

Artisten Cecilia Nedgård ligger på månenArtisten Cecilia NedgårdArtisten Cecilia Nedgård
Cecilia föddes den 15 juli 1977 i Stockholm och sjöng redan på dagis. Sångintresset uppmuntrades hemma och Cecilia sjöng gärna till pappas gitarrkomp. I tonåren började Cecilia ta sånglektioner och efter studentexamen på Stockholms musikgymnasium bestämde sig Cecilia för att på allvar ägna sig åt sången.

Hon började sjunga i jazzband och sjöng framträdande roller i operasällskapet Opera vox’ uppsättningar. Parallellt med att hon skaffade sig en högre musikutbildning bl.a. på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm undervisade hon privatelever i sång.

Cecilia kompletterade musikstudierna med ekonomistudier på Stockholms universitet och tog 2003 efter utbytesstudier i New York en ekonomie magisterexamen med inriktning på marknadsföring.

Under studietiden fortsatte hon att utveckla sin röst och att sjunga i olika konstellationer samt att undervisa i sång. Efter examen åkte hon till Indien och arbetade med marknadsföring på dagstidningen The Times of India och det indiska skivbolaget Times Music.

Hemma igen började hon arbeta på Gehrmans musikförlag samt startade företaget Unisoul Music med inriktning på sångundervisning och körsång. Hon började med sin populära pop- och rockkör Unisoul Vocal Choir, spelade in singlar och samarbetade med låtskrivaren Ismo Nikander.

Vid sidan om sången har dans varit en viktig del i Cecilias konstnärliga utveckling och 2010 var hon med och startade dansgruppen Bachata Experimental.

2016 kände Cecilia att hon saknade den klassiska sången och sjunger sedan dess i Sankt Matteus kör i Stockholm.

Cecilia har sjungit på en mängd vigslar, dop och begravningar genom åren. I filmen nedan kan ni lyssna på ett av tillfällena. Besök Spotify eller Youtube för att lyssna på mer!