Grupplektioner via Zoom

Grupplektioner via Zoom

För att kunna vara med på grupplektioner behöver du en dator/surfplatta/smartphone med, inbyggd eller extern, webkamera och mikrofon samt Internetuppkoppling. Dessutom behöver du ladda ner gratisprogrammet Zoom (på dator är bäst då du syns bättre och kan göra vissa inställningar för att förbättra ljudet). På vissa datorer kan du behöva stänga av ditt virusprogram under tiden som Zoom installeras. På youtube finns många filmer som kan guida dig om du behöver hjälp. Läs mer om våra olika gruppkurser nedan.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till alla våra former av Voicercise®Voicercise® Online, Voicercise® i grupp via Zoom och personlig coaching via Zoom/vid Odenplan.

Sånglektioner i grupp via Zoom

 Anmälan

SJUNG MELLOVINNAREN "VOICES" DEN 29/3!

En rörelse- och sångpaus som laddar oss med hopp och energi är precis vad vi behöver i tider med mindre träning, stillasittande framför datorn och social distansering!

UPPLÄGG
• Voicercise®-uppvärmning (perfekt om man har spänningar i nacke, käke, tunga, skuldror mm)
• Sångteknik på "Voices" (de som vill kan få individuell coaching inför de andra, övriga deltagare kommer inte att höras).

NIVÅ: Alla kan vara med (sångtekniken byggs på så att alla får undervisning på sin nivå).
TID: Kl. 12-13 eller 19-20
PRIS: 150 kr
(halva avgiften kan betalas med friskvårdsbidrag)

Klassen inleds med Voicercise®-övningar som släpper på spänningar i nacke, käke, tunga och läppar (har du spänningar här är inte rösten "fri"). Vi värmer upp både övre och nedre delen av stödet och ser till att vi får en god hållning. Efter andnings- och uppsjungningsövningar jobbar vi med sångteknik på "Voices". Teknikövningarna går att göra på olika nivå. Vad just du kommer att träna på beror på vad just du behöver. Vi kommer att jobba med magstödet, andning, artikulation och klang (hur du kan få höga toner att låta som bröströst).

Det är bra om du har följande saker till klassen (men inget måste):
1. En rund ballong
2. En hård stol med rakt ryggstöd
3. En vinkork eller trådrulle
4. En bit silkespapper (alternativt toapapper)
5. Ett träningsband (om du är på avancerad nivå)

Måndagar kl. 19.00-20.00. Pris 1200 kr

Under fyra tillfällen under en 8-veckorsperiod går vi igenom innehållet i en kursdel av "Sånglektioner Online". De deltagare som vill får individuell feedback under lektionstillfällena (övriga deltagare kommer inte att höras när vi gör övningarna) och alla har möjlighet att ställa frågor.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller van sångare då övningarna kan anpassas efter kunskapsnivå. Vi övar gemensamt på en känd visa men hemma kan du träna på de låtar du gillar med hjälp av "En Sånglektioner Online-kurs" som ingår i kurspaketet under kurstiden. På så vis skräddarsys kursen efter din musiksmak. Under kursen kommer vi att jobba med:

• Hållning
• Andning
• Stöd (vi går igenom en ny muskelgrupp i stödet vid varje kursomgång)
• Öppning av mun och svalg (för att kunna sjunga ljusa toner och få finare klang)
• Få bort spänningar (som hindrar stämbandens arbete och gör att du inte kan sjunga som du vill samtidigt som det sliter på rösten)
• Artikulation
• Skillnader mellan register (bröströst, mellanregister, huvudklang/falsett och flöjtröst)
• Snygga ansatser och avslut
• Musikalisk tolkning
och mycket mer...

Måndagar kl. 20.00-21.00. Pris 1000 kr. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag för att betala/delbetala kursen (gäller dock inte för köp av theraband).

Är din sångmuskulatur i god form, och arbetar den på rätt sätt, så att du kan sjunga bra?

Voicercise® är lugn fysisk träning för sångapparatens muskler. Under fyra tillfällen under en 8-veckorsperiod går vi igenom delar av innehållet i "Voicercise® Online" och applicerar det på en välkänd svensk visa. Hemma kan du träna med "Voicercise® Online", som ingår i kurspaketet under de åtta veckorna, på de låtar du gillar. På så vis skräddarsys kursen efter din musiksmak. De deltagare som vill får individuell feedback under lektionstillfällena (övriga deltagare kommer inte att höras när vi gör övningarna) och alla har möjlighet att ställa frågor.

Det spelar ingen roll om du är otränad eller vältränad, är nybörjare eller van sångare då övningarna anpassas efter vad du klarar av. Du behöver lediga kläder som du kan röra dig fritt i, ett mjukt underlag för övningar på golvet och gärna en hård stol med rakt ryggstöd. Vi använder oss av Theraband i träningen, rött band = lätt och grönt band = medel. Du kan välja om du vill köpa kursen med Theraband (ett rött och ett grönt band ingår då) eller utan (om du redan har egna sedan tidigare eller vill träna utan).

Vi kommer att arbeta med hållningen, att släppa på spänningar i käke och hals samt träna upp styrkan och smidigheten i läppar, tunga, nacke, axlar, skuldror, bröstkorg, rygg, mage och bäckenbotten.

Voicercise® passar ALLA inte bara sångare. Det är speciellt bra för dig som:

• Vill bli bättre på att sjunga (kunna sjunga lägre och ljusare toner, kunna hålla ut toner längre, inte bli hes, få en klar och fri ton utan spänningar etc).
• Inte kan sjunga som du kunde förr.
• Vill ha en träningsrutin för att hålla kroppen i gott sångmässigt skick.
• Vill få bättre hållning.
• Vill bli av med spänningar i käke, tunga, hals och nacke
• Jobbar framför dator.
• Är stressad.
• Biter ihop tänderna på natten.
• Vill bli starkare, smidigare och må bättre.