Grupplektioner via Zoom

Grupplektioner via Zoom

För att kunna vara med på grupplektioner behöver du en dator/surfplatta/smartphone med, inbyggd eller extern, webkamera och mikrofon. Dessutom behöver du ladda ner gratisprogrammet Zoom (på dator är bäst då du syns bättre och kan göra vissa inställningar för att förbättra ljudet). På vissa datorer kan du behöva stänga av ditt virusprogram under tiden som Zoom installeras. På youtube finns många filmer som kan guida dig om du behöver hjälp. Läs mer om våra olika gruppkurser nedan.

 Anmälan

Syftet med denna kurs är att få dig att komma igång och jobba självständigt med vår kursserie på nätet "Sånglektioner Online". Under fyra tillfällen går vi igenom innehållet i "Sånglektioner Online, del 1". De deltagare som vill kan få individuell feedback under lektionstillfällena (övriga deltagare kommer inte att höras) och alla har möjlighet att ställa frågor.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller van sångare då övningarna kan anpassas efter kunskapsnivå. Vi övar gemensamt på kända visor men hemma tränar du på de låtar du gillar och på så vis skräddarsys kursen efter din musiksmak.

På kursen kommer vi bland annat gå igenom:
Hur rösten fungerar
Hållning
Röstmassage
Andning
Stöd
Öppning av svalget
Artikulation
Musikalisk tolkning
och mycket mer....

Tanken är att deltagarna övar på det vi går igenom med hjälp av "Sånglektioner Online, del 1-9" som ingår i kurspaketet. Deltagarna har tillgång till onlinekurserna under ett helt år så att de kan fortsätta arbetet även när grupplektionerna är avslutade. Vid intresse kommer även grupplektioner för övriga delar i kursserien att ges.

I vilken fysisk form är din sångmuskulatur?

Voicercise® är ett fysiskt träningsprogram där sångmuskulaturen tränas upp på ett skonsamt sätt utifrån utförarens förutsättningar. Lediga kläder är att föredra men övningarna utförs långsamt så att man inte blir svettig.

Under fyra tillfällen går vi igenom innehållet i "Voicercise® Online". Vi kommer att arbeta med hållningen, att släppa på spänningar i käke, hals och tunga samt träna upp styrkan och smidigheten i läppar, nacke, axlar, skuldror, bröstkorg, rygg och bäckenbotten. Deltagarna får individuell feedback under lektionstillfällena och har möjlighet att ställa frågor. Mellan lektionstillfällena tränar deltagarna självständigt med "Voicercise® Online" (som ingår i kursen).

Det spelar ingen roll om du är otränad eller vältränad då övningarna anpassas efter vad du klarar av. Vi använder oss av Theraband i träningen, rött band = lätt och grönt band = medel. Du kan välja om du vill köpa kursen med Theraband (ett rött och ett grönt band ingår då) eller utan (om du redan har egna sedan tidigare).

Voicercise® passar ALLA inte bara sångare. Det är speciellt bra för dig som:
• Vill bli bättre på att sjunga (få större omfång, inte bli hes etc).
• Inte kan sjunga som du kunde förr.
• Vill få bättre hållning.
• Jobbar framför dator
• Är stressad.
• Biter ihop tänderna på natten.
• Vill bli starkare, smidigare och må bättre.