Unisoul Vocal Choir

Unisoul Vocal Choir

Nu är äntligen Unisoul Vocal Choir igång igen! Kören drivs numera av den ideella föreningen Unisouls vänner med Cecilia Nedgård som Sångpedagog/Körledare.

VILL DU VARA MED? Maila Ann Olsson på aann_o(at)hotmail.com för mer information. OBS! Begränsat till 59 platser/gång så först till kvarn!

Under våren repar vi i en tillfällig lokal nära Zinkensdamm på Södermalm. Vi kommer börja med ett sångpass, därefter tar vi en fikapaus för att sedan fortsätta med ytterligare ett sångpass.

Boka in kördatumen redan nu!
Onsdag  4/3 kl. 18-20
Måndag 6/4 kl. 18-20
Måndag 4/5 kl. 18-20
Måndag 1/6 kl. 18-20

Det går bra att komma enstaka gånger (om man inte kan alla). Läs mer om Unisoul Vocal Choir’s unika upplägg här nedan.

Har du tips på permanent lokal för kören? Maila gärna Ann om det. Lokalen behöver ta minst 50 pers, ha bra musikanläggning, helst klaviatur och projektor. Lokalen behöver ligga innanför tullarna och vara ledig en vardagskväll (ej fredagar). Kanske finns det en festlokal där du bor eller en konferenslokal där du jobbar som skulle funka? Tack för hjälpen!

Pop- och rockkören Unisoul Vocal Choir sjunger på BoulevardteaternPop- och rockkören Unisoul Vocal Choir sjunger på BoulevardteaternKörledare och sångpedagog Cecilia NedgårdPop- och rockkören Unisoul Vocal Choir sjunger på Boulevardteatern
Körledare/Sångpedagog: Cecilia Nedgård
Målgrupp: Vuxna som vill utvecklas sångtekniskt, musikaliskt och sceniskt.
Nivå: Nybörjare - Avancerad (Cecilia bygger på undervisningen så att alla får träning på sin nivå)
Unisoul Vocal Choir är ingen vanlig kör utan sångundervisning i körformat. Fokus ligger på utvecklingen av körmedlemmarnas enskilda röster och vi jobbar nästan som på en sånglektion fast i grupp. Kören förenar med andra ord det bästa från två världar: röstutvecklingen som sånglektioner ger med gemenskapen, stämsången och glädjen att musicera med andra som körsång ger.

Kören är öppen för alla vuxna och man behöver inte göra något prov för att vara med. Eftersom vi lär in de 2-4-stämmiga låtarna på gehör behöver man inte heller kunna läsa noter. Som ett extra stöd för inlärningen får körmedlemmarna tillgång till inspelningar på stämmorna. I kören har vi kul och utvecklas sångtekniskt, musikaliskt och sceniskt utifrån våra egna förutsättningar. Vi jobbar med nya sångtekniska moment hela tiden vilket gör att vi hela tiden blir bättre oavsett om vi börjar i kören som nybörjare eller som erfaren sångare/sångerska.

Körsång är "teamwork" och därför är det viktigt att körmedlemmarna är engagerade och närvarar vid rep och konserter. Vill du sjunga med oss? Kontakta Ann Olsson på aann_olsson(at)hotmail.com för mer information!
Unisoul Vocal Choir består av tjejer/kvinnor och killar/män i alla åldrar och på olika kunskapsnivå. Vi har en nedre åldersgräns på 18 år.

Eftersom vår körledare bygger på svårighetsgraden på övningarna kan man vara både nybörjare och avancerad sångare i vår kör. Fördelen med det är också att nybörjarna vågar sjunga ut och utvecklas snabbare när de får stöd av erfarna sångare. Möjligheten finns också, för de som är mer avancerade, att göra egna nummer på våra kommande konserter.
Vi börjar med att lösa upp eventuella hals- och käkspänningar med självmassage. Därefter värmer vi upp kroppen och rösten. Vi gör andnings- och sångövningar för att förbättra vår sångteknik. Efter det lär vi in låtar, i två till fyra stämmor, på gehör. På låtarna övar vi sedan sångteknik och tolkar dem musikaliskt.

I början ligger fokus på att lära in stämmorna och öva sångteknik. Allt eftersom materialet börja sitta tolkar vi låtarna och lär oss texten utantill med ”feeling”. När det börjar närma sig konsert arbetar vi främst med det musikaliska och sceniska uttrycket.
Unisoul Vocal Choir sjunger låtar inom alla genrer inom populärmusiken så som pop, rock, soul, country, reagge osv. Körledaren väljer ut lämplig repertoar och eftersträvar så stor variation som möjligt i stilar, tempon etc. för att vi ska få ultimat musikalisk och sångteknisk träning. Vi sjunger främst hits men ibland kan även någon mer okänd låt dyka upp. Repertoaren blandas med både nya låtar och låtar vi sjungit förut. Besök youtube om du vill lyssna på vad vi sjungit tidigare.

Just nu sjunger vi:
You Give Love a Bad Name (Jon Bon Jovi)
Don't Stop me Now (Queen)
När vi funnit en permanent lokal och har fasta körmedlemmar planerar vi två konserter om året. Tanken är att vi ska ha en julpopkonsert (som är i princip densamma från år till år så vi inte behöver repa jättemycket på den). Redan på hösten ska vi börja repa in låtar till vår konsert på våren där vi jobbar utifrån olika teman.

Konserterna är alltid höjdpunkterna på året då man ser vad allt arbete man lagt ner slutligen resulterar i. Om du är nyfiken att höra hur det låtit tidigare konserter kan du lyssna på oss på youtube. Vill du bli informerad så fort en ny video läggs upp så prenumerera på kanalen (helt gratis). Om du gillar det du hör så tryck gärna på gilla-knappen ; ).