Voicercise®

Voicercise®

Är din sångmuskulatur i god form, och arbetar den på rätt sätt, så att du kan sjunga bra?

Voicercise® är styrke- och smidighetsträning för läppar, tunga, nacke, axlar, skuldror, bröstkorg, rygg, mage och bäckenbotten i ett lugnt tempo.  Stark och smidig sångmuskulatur är en förutsättning för att kunna sjunga bra. När man gör övningarna sjungandes uppnår man samma resultat som av en sånglektion där man jobbar med stödet.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till alla våra former av Voicercise®: Voicercise® Online, Voicercise® i grupp via Zoom och personlig coaching via Zoom/vid Odenplan.

Kurser och enstaka lektioner i Voicercise® kan tas via Zoom (livevideo) eller på plats vid Odenplan. Vill du ta personlig coaching via gratisprogrammet Zoom är det enda du behöver en dator/surfplatta/smartphone med webkamera och mikrofon samt Internetuppkoppling.

OBS! Var god läs de åtgärder som införts för att förhindra smittspridning av corona nedan, innan du bokar/anmäler dig till Voicercise® vid Odenplan.

Voicercise®, styrke-och smidighetsträning för att kunna sjunga bra

 
Anmälan

För att förhindra smittspridning av corona har följande åtgärder införts för personlig träning i Voicercise® vid Odenplan:

1. Alla elever måste vara symptomfria och använda munskydd utan ventil till dess att coronarestriktionerna hävts. (Att träna med munskydd är dock ingen nackdel. Diafragma och lungor stärks när man tränar med munskydd eftersom de då måste ta i mer för att sköta andningen).

2. Desinficerbart visir finns att låna för den som önskar.

3. Sångpedagogen är symptomfri och bär andningsskydd med ventil, antiviral mask och visir.

4. Väntrummet är borttaget och sångpedagogen kommer och öppnar när det är din tur.

5. Vi tar inte i hand när vi hälsar, undviker närkontakt och håller avstånd i möjligaste mån.

6. Alla elever får tvätta händerna med tvål och vatten alternativt handsprit vid ankomst.

7. Sångpedagogen tvättar sina händer med tvål och vatten innan starten på arbetspasset och innan lektion om så önskas.

8. Lektionen kan utföras med öppna fönster om väderleken tillåter.

9. I sångrummet finns luftrenare.

10. I sångrummet finns hygienisk luftfuktare (filter och behållare byts/rengörs enligt bruksanvisning) . Fuktig luft är inte bara bra för stämbanden utan även för reducering av bakterier och virus (bakterier och virus trivs i kall och torr luft vilket är anledningen till att vi drabbas av förkylningar under vinterhalvåret).

11. Alla ytor som vidrörs (notställ, stol, piano, dörrhandtag, vattenkran osv.) rengörs varje dag.

12. Om elever utsatt sig för smitta, d.v.s. haft kontakt med sjuka personer eller inte följt aktuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, tas lektionerna via Zoom eller bokas om till dess att två veckor från smittotillfället förflutit.

13. Om elev kommer till sånglektion och har glömt munskydd och/eller uppvisar coronasymptom ställs lektionen in och kan inte tas igen.

14. Om elev eller sångpedagog är sjuk med coronasymptom ges inte lektion förrän tidigast två dagar efter att personen blivit symptomfri. Lektionen bokas om till ett senare tillfälle.
Sångpedagog: Cecilia Nedgård
Målgrupp: Ungdomar & Vuxna
Nivå: Nybörjare - Avancerade
Antal deltagare: 1-3
Var: Via livevideo (Zoom) eller på Sankt Eriksgatan 112 i Stockholm om du tar lektion själv och bär munskydd utan ventil
När: Måndag-fredag dag-, eftermiddags- och kvällstider
Pris: Privat 2600/3000 kr* för 4 ggr à 60 min.
Två pers. 2700/3300 kr/pers.* för 6 ggr à 60 min.
Tre pers. 2800/3600 kr/pers.* för 8 ggr à 60 min.
* Pris kl. 10.00-15.00/ pris kl. 15.00-21.00
Extrabonus: Alla kursdeltagare får tillgång till en "Voicercise® Online" under kurstiden (8 veckor).

Träningsformen passar ALLA, inte bara sångare. Det spelar ingen roll om du är otränad eller vältränad då övningarna anpassas efter vad du klarar av. Voicercise® är speciellt bra för dig som:

• Vill bli bättre på att sjunga (kunna sjunga lägre och ljusare toner, kunna hålla ut toner längre, inte bli hes, få en klar och fri ton utan spänningar etc)
• Inte kan sjunga som du kunde förr
• Vill ha en träningsrutin för att hålla kroppen i gott sångmässigt skick
• Vill få bättre hållning
• Vill bli av med spänningar i käke, tunga, hals och nacke
• Jobbar framför dator
• Är stressad
• Biter ihop tänderna på natten
• Vill bli starkare, smidigare och må bättre

Vi börjar med att värma upp kroppen med övningar som främjar en god hållning och släpper på spänningar i nacke, läppar, tunga, käke och hals. Därefter jobbar vi med styrka och smidighet i en eller flera av de muskelgrupper som används vid bl. a. tal och sång (beroende på dina behov och önskemål). Om du vill förbättra din röst utförs övningarna sjungandes/talandes annars kan de utföras tyst. Om du vill göra övningarna sjungandes gör vi dem först på uppsjungningsövningar och sedan på den repertoar du vill sjunga. Lektionen avslutas med stretch.

Om du delar lektion med t ex en kompis eller släkting via Zoom gör ni uppvärmning och stretch tillsammans medan styrke- och smidighetsträning coachas individuellt medan den/de andra tittar på och aktivt får titta/lyssna och ”analysera” vad den/de ser/hör. Denna form av undervisning rekommenderas varmt. Man lär sig oerhört mycket av att titta/lyssna på varandra och man får en fördjupad förståelse.

För att träna Voicercise® behövs:

• Lediga kläder som du kan röra dig fritt i
• Ett mjukt underlag för övningar på golvet
• En hård stol med rakt ryggstöd
• Ett rött (lätt) och ett grönt (medel) Theraband
• Text och ackord på det du vill sjunga, alternativt en inspelning att sjunga till, med eller utan sång (Spotify, Youtube och skrivare finns på plats).

Om du inte vill låna träningsmatta och Theraband på plats kan du ta med egna. Har du träningsband av annat märke går det bra så länge motståndet inte är för stort. Vill du köpa Theraband kan du göra det vid kursanmälan eller i samband med lektion.

Som en extrabonus till dina privatlektioner får du tillgång till Voicercise® Online under din kurstid samt ett skriftligt material för att du ska utvecklas maximalt.
I mån av tid ges Voicercise®-lektioner utöver kursverksamheten. Kontakta oss om du vill veta om det finns några lediga tider just nu!

Priserna varierar efter vilken tid du/ni vill ha lektion. Priserna nedan avser dagtid kl. 9.30-15.00. De som redan går en kurs hos Unisoul Music, eller som provar på en Voicercise®-lektion hos oss för första gången, har 100 kr rabatt. Alla lektioner är 1 timme.

En privatlektion kostar 750 kr.*

Om ni är två som vill dela en enstaka lektion via Zoom är priset 550 kr/pers.*

Om ni är tre som vill dela en enstaka lektion via Zoom är priset 450 kr/pers.*

*Vill du/ni ha lektion mellan kl. 15.00-21.00 tillkommer 100 kr/person.